Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Nu är det på riktigt"

Publicerad: 5 februari 2011, 09:50

Ikväll står Marie Serneholt på scen i årets första Melodifestival-program. Men den här gången är hon inte med och tävlar. I år är hon programledare för Sveriges största tv-cirkus. – Nu känns det att det är på riktigt. Nu är det väldigt påtagligt. Men det känns väldigt bra, säger hon till Resume.se.


Marie Serneholt. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / EXPRESSEN / SCANPIX.

I höstas blev det klart. Marie Serneholt leder Melodifestivalen tillsammans med Rickard Olsson. Hon har bara varit programledare vid ett tillfälle tidigare: nationaldagsfirandet 2009 tillsammans med André Pops. Framträdandet gav mersmak, men hoppet till att vara värd för hela Melodifestivalen är enormt.

– Det här är okänd mark för mig. Jag har förberett mig mycket på manuset och alla andra grejer men samtidigt är det mycket nerver, säger Marie Serneholt och konstaterar samtidigt:

– Men känner jag mig säker på det jag ska göra så kommer det att gå bra.

År 2009 var Marie Serneholt själv med och tävlade i Melodifestivalen. De erfarenheterna tar hon nu med sig i kvällens första program liksom under de kommande lördagarna.

– Det känns väldigt tryggt att jag har varit med tidigare eftersom jag vet hur de tävlande känner sig, säger hon.

Samtidigt finns det stora skillnader mellan att vara programledare och tävlande. Marie Serneheholt gör nu samma resa som sin pojkvän Måns Zelmerlöw, som också både har tävlat och lett programmen.

– Jag känner en väldig skillnad mot när jag var med och tävlade, med press och repetitioner och allt vad det innebär, säger hon.

Nu hoppas Marie Serneholt på att få fler tv-erbjudanden i framtiden. Att få leda ett av Sveriges största program ger sannolikt en rejäl skjuts framåt i karriären. Men ännu har hon inga konkreta erbjudande om nya tv-jobb, åtminstone om man ska tro henne själv.

– Tiden får utvisa vad som händer, men jag hoppas verkligen på att det dyker upp något nytt någon gång i framtiden, säger Marie Serneholt.

Fakta: Marie Serneholt

Född: 1983

Bor: Stockholm

Familj: Pojkvännen Måns Zelmerlöw

Karriär: Fick sitt genombrott med A-Teens 1998 och nådde stora framgångar på hitlistorna. Har även släppt ett soloalbum som heter "Enjoy the ride" 2006, uppträdde i Melodifestivalen 2009 och har medverkat i TV4:s "Stjärnor på is".

Marie Serneholt har också dubbat filmer och gjort reklam för sminkmärket Maybelline.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.