Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nu blir det tv-avgift för datorer och surfplattor

Publicerad: 22 januari 2013, 10:33

Nästa månad kommer SVT att tillgängliggöra alla program på SVT Play. Med SVT:s nya livekanaler måste användarna i fortsättningen även betala tv-avigift för datorn och surfplattan.


I dag meddelade SVT:s vd Eva Hamilton att publik service-företaget börjar sända sina kanaler live på nätet. Detta får Radiotjänst i Kiruna att börja ta ut avgift också för datorer och läsplattor, skriver Computer Sweden.

Grunden till beslutet lades redan år 2007 när lagen för radio och tv-avgiften blev teknikneutral. Dessutom kommer mobiltelefoner med internetuppkoppling att kunna bli avgiftsbelagda, här har dock Radiotjänst satt stopp.

– Spektrat av mobiltelefoner är så brett och vi ser inte att de först och främst används för att ta emot en hel tv-kanal, säger Johan Gernandt som är kommunikationschef på Radiotjänst till Computer Sweden.

Radiotjänst tror inte SVT:s nya internetutsändningar kommer att bli en stor intäktskälla, eftersom nio av tio hushåll redan betalar tv-avgift. Radiotjänst kommer inte fokusera på att dra in mer pengar från företag

– Få om ens några datorer på företag är avsedda att konsumera tv på , säger Johan Gernandt till Computer Sweden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.