Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nu blir Expressen linjär-tv

Publicerad: 8 september 2017, 07:32

Com Hem börjar sända Expressen TV för operatörens betal tv-kunder.


Hösten2013 hade Aftonbladet TV långtgångna planer på en tv-kanal i marknätet. Ett år senare drog man tillbaka tillståndet och satsningen skrotades. Nu börjar Expressen TV att distribueras via Com Hem. Under hela september kommer Com Hem att frivisa nyhetskanalen för alla betal-tv-kunder. Därefter kommer den att ingå i det så kallade Guld-paketet.

Expressen TV tilldelas kanalplats 43.

"Tv-marknaden är ju i stark förändring. Facebook, Instagram, Youtube och Twitter driver på denna utveckling med allt mer "video" – samtidigt som de traditionella, linjära kanalerna producerar mer innehåll för sina Play-tjänster. Till detta kommer nya aktörer, som kvällstidnings-tv och det som lokaltidningarna gör inom rörlig bild, och allt det som är användargenererat. Så det är naturligt att Expressen TV och andra utmanare söker nya möjligheter att nå sin publik, och lika givet att branschjättar som Com Hem vill erbjuda den enda svenska nyhetskanalen som sänder dygnet runt alla dagar", skriver Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen i ett blogginlägg.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.