Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nu ser vi på tv fyra timmar per dag

Publicerad: 4 december 2014, 13:27

Nu tittar vi på tv 4 timmar om dagen.

Foto: Colourbox.

Nu ser vi på tv mer än någonsin, enligt en undersökning från mätföretaget MMS. Vi passerar tittartiden fyra timmar för första gången sedan mätningarna startade 2007. – Jag tror att det beror på att fler tittar på on demand-tv, säger Ingela Wadbring, professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Mittuniversitetet.


Ämnen i artikeln:

MMS

MMS har genomfört undersökningen på personer mellan 16-65 år, vilken omfattar tittande på online- nedladdad eller linjär tv.

Sedan vårens mätning har antalet minuter per dag ökat med 13 – en utveckling Ingela Wadbring ser som helt normal, även om vi överskridit 4-timmarsgränsen.

– Det kan vara så enkelt att oktober var väldigt regnig, säger hon.

Ingela Wadbring tror att ökningen beror på ändrade tittarvanor – att vi flyr från tablå-tv:n.

– Även om on demand-tjänster har funnits ett tag är det fler som använder det i dag. Inte bara bland ungdomar utan också hos den äldre delen av befolkningen.

Undersökningen från MMS genomfördes genom en webbenkät där de medverkande själv fick uppge hur länge de tittat. Undersökningen genomfördes i oktober 2014.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

MMS

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.