Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nu ställer Zodiak in siktet på byråerna

Publicerad: 12 maj 2015, 11:32

Mårten Forslund och Kristian Beer

Sedan tidigare har Zodiak Media utvecklat framgångsrika format för film och tv. Nu startar man Zodiak Factory som kommer att jobba med utveckling, produktion och distributionslösningar för plattformsoberoende innehåll. Det nya bredare erbjudandet riktar sig främst mot byråer, företag, varumärken och publicister.


Ämnen i artikeln:

Zodiak

Genom bolagen, Mastiff, Jarowskij, Dreams och Yellowbird har Zodiak Media länge skapat tv-serier och filmer som Solsidan, Let's Dance, RoomService, Wild   Kids, Paradise Hotel, Så Ska Det Låta, Parlamentet, Wallander, Män Som Hatar kvinnor och många fler.

Det nya affärsområdet, Zodiak Factory startas och drivs av nyrekryteringarna Mårten Forslund, som tidigare arbetat på bland annat Lowe   Brindfors, Farfar och Lunarstorm och Kristian Beer, tidigare på bland annat Viacom, Spray, IUM och   MTG, tillsammans med Zodiak Sveriges nuvarande operative chef Lars Wannebo.

Zodiak Factory har redan påbörjat ett antal projekt tillsammans med både Dreams, Mastiff och Jarowskij. Kärnan i verksamheten kommer att bestå i att ta fram innehåll och vara med hela vägen från idé till distributionsförslag och genomförande.

– I Zodiak Factory kommer vi utveckla och producera format direkt för varumärken och för nya   plattformar. Att få bygga det erbjudandet kring utvecklarna och redaktionerna som redan idag samlar   miljontals tittare varje vecka framför Sveriges populäraste program känns oslagbart, säger Mårten Forlslund i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Zodiak

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.