Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ny app håller koll på reklampauserna

Publicerad: 27 maj 2013, 11:05

Tre killar från Värmland har tagit fram en "reklamdödar-app" som håller koll på när tv-reklamen tar slut


Ämnen i artikeln:

TV-reklam

Tre tonårskillar från värmländska Sysslebäck har lanserat en app som låter mobiltelefonen hålla koll på när reklampausen är slut. Det betyder att man i lugn och ro kan titta på en annan kanal tills reklamen är över och favoritprogrammet börjar igen.

Reklamkoll heter den och den finns till telefoner och surfplattor både med Apple-iOS och Android, berättar i dag Nya Wermlandstidningen.

Isak Larson, 18 år, Robin Edbom, 17 år, och David Jonsson, 18 år, baserar sin app på att den kopplar upp mobilen mot servrar som känner av när bild- och ljudformat ändras. Detta är något som alltid sker när tv-kanalerna växlar mellan ordinarie program och reklam. För att det ska fungera krävs det en server för varje kanal som ska kännas av.

– Appen funkar för fyra kanaler – Tv3, Tv4, Kanal 5 och Tv6. Utbudet kommer att utökas successivt, säger Isak Larson till NWT.

– Tanken från början var att det var ett kul projekt att jobba med. Men projektet växte och det har kostat en del att få systemet på plats. Vi tar 15 kronor för appen för att vi inte ska förlora pengar det här.

Tv-kanalerna är knappast glada över Sysslebäcksgrabbarnas lösning. Om många laddar ned appen skulle annonsörernas intresse för att köpa tv-reklam kunna påverkas.

– Men vi gör inget olagligt. Detta kanske gör att kanalerna drar ned på antalet störande reklamavbrott. I så fall har vi ju uppnått det vi ville.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

TV-reklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.