Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ny fotbollsturnering i TV4

Publicerad: 23 september 2009, 08:24

I februari är det dags för en ny fotbollturnering. De bästa lagen från Sverige, Norge, Danmark, Ukraina och Ryssland möts i Copa del Sol. TV4 Sport sänder turneringen.


Ämnen i artikeln:

Hans PekkariTV4 Sport

Hans Pekkari. Foto: TV4

Turneringen spelas i Marbella på den spanska solkusten. Åtta lag möts i totalt 16 matcher som äger rum mellan den 3:e och 12:e februari.

Från Sverige kommer ettan och tvåan i 2008 års allsvenska – Kalmar FF och Elfsborg. Från Danmark kommer mästarklubben FC Köpenhamn och fjolårstvåan Odense. Roisenborg och Molde, etta och tvåa i norska Tippeligan ställer också upp. Dessutom deltar ett lag från Ukraina och ett lag från Ryssland.

I potten finns en prissumma på 2 miljoner kronor. Turneringen är ett samarbete mellan TV4 Sport och rättighetsbolaget IEC.

– Vi ser fram emot att tillsammans med IEC skapa en turnering som vi är övertygade om ligger helt rätt i tiden såväl för vår fotbollsintresserade publik som för deltagande klubbar, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen och vd TV4 Sport i en kommentar.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Hans PekkariTV4 Sport

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.