Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ny kanaldirektör på TV4-Gruppen

Publicerad: 24 juni 2014, 09:32

Mathias Berg.

TV4-Gruppen tillsätter en ny kanaldirektör. Toppjobbet går till Mathias Berg som senast varit chef för danska kabeloperatören YouSee. Han efterträder Peter Lindström, som slutar den sista augusti.


Ämnen i artikeln:

Mathias BergCasten AlmqvistTV4 Gruppen

Mathias Berg har även ett förflutet som försäljningsdirektör för Viasat Sverige och marknads- och analyschef för TV3 och TV6, samt som affärsutvecklingschef på Airplus TV i Italien.

Som kanaldirektör blir han övergripande ansvarig för TV4-Gruppens alla ”linjära och digitala kanaler och plattformar, samt distribution, planering och tittaranalys/omvärldsbevakning”.

– Mathias Berg har en mångårig erfarenhet från tv-branschen, både när det gäller fri-tv, betal-tv och distributionsfrågor. Han är dessutom en dokumenterat god ledare med erfarenhet av affärsutvecklingsarbete kopplat till förändrade konsumentbeteenden och teknisk utveckling. Jag är glad att välkomna Mathias Berg till TV4 och stolt över att han valde oss i hård konkurrens med flera andra aktörer på den svenska marknaden, säger TV4-Gruppens vd Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.