Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nya ansikten bland SVTs korrar

Publicerad: 8 maj 2013, 08:56

Cecilia Vaccari, Ulrika Bergsten och Khazar Fatemi är SVTs nya utrikeskorrar

Khazar Fatemi, Cecilia Vaccari och Ulrika Bergsten är SVT:s nya utrikeskorrespondenter.


Idag arbetar ett 20-tal reportrar och fotografer för SVT:s räkning runt om i världen. Nya områden bevakas och korrespondenternas inslag når tittarna i en allt större utsträckning.

- Det är viktigt att vara på plats i en värld som blir allt mer globaliserad. Vi har ett starkt team av språkkunniga, kompetenta korrespondenter som jag är mycket stolt över, säger Ingrid Thörnqvist, utrikeschef på SVT.

Journalisten Khazar Fatemi kommer under året främst att belysa kvinnors situation i mellanöstern för SVT. Hon kom till Sverige som 8-åring från krigsdrabbade Afghanistan och är tidigare känd från den uppmärksammande dokumentärfilmen Där mitt hjärta slår som visades på SVT i fjol.

Cecilia Vaccari har brasiliansk-peruansk bakgrund och är tillsatt för att rapportera från Rio De Janeiro, som är ett nytt bevakningsområde för i år.
Nytt är även att Niklas Sjögren kommer att vara stationerad i Bangkok samt att Stina Blomgren kommer att rapportera från Kairo. Nya korrespondenten Ulrika Bergsten tar i höst över efter Malin Syrstad i Bryssel.

Förutom Aktuellt och Rapport så syns numera korrespondenternas inslag i program som På Spåret, Go'kväll och Musikhjälpen. Många av utrikesreportrarna är aktiva på Twitter och det har även blivit mer utrymme för utrikesredaktionen på SVT:s webb.

SVT:s utrikesredaktion har också startat en facebooksida där man kan följa korrespondenterna i deras dagliga arbete.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.