Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nya Bingolotto retar gallfeber på "Loket"

Publicerad: 7 augusti 2013, 09:29

Med Marie Serneholt som ny programledare skrotar TV4 den gamla "Bingolotto" - musiken. Detta har fått flera av de före detta programledarna att ilskna till, skriver Expressen.


Ämnen i artikeln:

BingolottoTV4

När Bingolotto var som störst lockade programmet mer än tre miljoner tittare. Men de senaste åren har publiksiffrorna dippat rejält. Inför säsongspremiären på söndag har programmet som sänds i Sjuan stöpts om.

In kommer Marie Serneholt som ny programledare.  Inslaget av livemusik har tagits bort som ett fast inslag och en del av publiken på plats kommer att stå upp.

Nymodigheterna går inte hem hos flera av programmets tidigare programledare. Hårdast är kritiken från Leif "Loket" Olsson som var "Bingolotto" med hela svenska folket under 90-talet. För Expressen uttrycker han sin ilska över att en del av publiken numera kommer att stå upp.

– Jag gissar att det är för att de inte vill ha äldre människor längre. Det är löjligt och fruktansvärt dumt, säger Leif "Loket" Olsson till Expressen.

Jan Bylund som petades från "Bingolotto" i våras saknar livemusiken.
– Jag tycker att det är synd, "Bingolotto" är så förknippat med musik. Men det är svårt att säga om det blir bra eller inte innan man har sett programmet, säger den tidigare programledaren till Expressen.

Jens Mikkelsen
, marknadsansvarig för Binglotto förklarar varför TV4 väljer att ta bort liveframträdandena:

– Vi vill ha bred musik. Två artister som vi har försökt att få utan framgång är Petra Marklund och Oskar Linnros. Hela musikbranschen har förändrats och det har gjort det svårt att få de artister man vill ha, säger han till Expressen.

Ämnen i artikeln:

BingolottoTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.