Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nya chefer på TV4 efter omorganisering

Publicerad: 3 juni 2014, 12:30

Cathrine Wiernik.

Foto: TV4 AB/Jon Lindholm

Cathrine Wiernik blir ny inköps- och formatchef för TV4-Gruppen. Samtidigt försvinner rollen som inköpsdirektör för TV4-Gruppen när nuvarande inköpsdirektör Clara Scherman har erbjudits en ny roll inom koncernen.


Ämnen i artikeln:

TV4 Gruppen

TV4-Gruppen omorganiserar innehållsavdelningen och integrerar format- och inköpsdelarna med varandra. Cathrine Wiernik, i dag format- och utvecklingschef på programavdelningen, blir ny inköps- och formatchef för TV4-Gruppen.

– I en digitaliserad och snabbt föränderlig medievärld blir flexibilitet och sömlöshet mellan inköp och lokal produktion allt viktigare, oavsett plattform. Från att tidigare i stor utsträckning förlitat oss på internationella volymavtal kommer vi framöver också att behöva jobba ännu mer gränsöverskridande och ännu närmare produktionsbolag och producenter, både nationellt och internationellt, för att alltid se till att säkra det bästa och mest lokalt anpassade innehållet, säger Cathrine Wiernik i en kommentar.

Wiernik tillträder sin nya tjänst den 1 juli. Samtidigt försvinner rollen som inköpsdirektör för TV4-Gruppen och nuvarande inköpsdirektör Clara Scherman har erbjudits en ny roll inom koncernen. Vad det är för roll är ännu oklart.

– Det har varit fantastiska år för mig som inköpsdirektör på TV4 och jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit. Nu sker stora förändringar i hela medielandskapet och TV4:s programutbud och organisation anpassas till detta. Jag ser det som en möjlighet för mig att ta mig an nya utmaningar, säger Clara Scherman i en kommentar.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

TV4 Gruppen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.