Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nya chocksiffror för TV4 News

Publicerad: 9 mars 2012, 10:36

TV4 News hade bara 30 000 unika tittare per dag i februari.

Foto: Pressbild.

TV4 har tidigare meddelat att deras storsatsning TV4 News har 250 000 unika tittare per dag, men nu visar MMS mätningar att nyhetskanalen endast hade 30 000 unika tittare per dag under februari.


– Det är viktigt att komma ihåg TV4 News även sänds i Comhem och  Kanal Global. Och det är inte inräknat i siffrorna, säger Pirjo  Svedberg, vice vd på MMS.

TV4  News med Nyhetsbolagets vd Göran Ellung i  spetsen har basunerat ut att  man har 250 000 unika tittare per dag.  Göran Ellungs ekvation bygger på  att man tar det faktiska tittandet hos  TV4 och multiplicerar detta med  tre för att även få in Comhems  sändningar och Kanal Global.

Reaktionen lät inte vänta på sig.

TV3:s presschef Max Lagerbäck gjorde sig exempelvis lustig över det hela i samband med träningslandskampen mot Kroatien:
– Om du sedan kör de faktiska siffrorna genom "Ellungs ekvation" så sågs matchen av nästan tre miljoner.

MMS avgående vd Pontus Bergdahl reagerade också och höjde ett varningens finger:
– Våra rekommendationer till samtliga tv-kanaler är att aldrig använda egna skattningar externt.

Om  man bryter ned MMS-siffrorna för TV4 News under februari blir det inte  mycket muntrare läsning.

Den första februari hade TV4 News exempelvis 35  000 unika tittare  som såg kanalen fem minuter per dag och den 7  februari hamnade  siffrorna så lågt som hela 10 000 unika tittare.

Dagssiffrorna för februari pendlar från cirka 40 000 unika tittare per dag ned till 10 000 under hela månaden.

Men det finns ett undantag och det är den 18 februari. Då hade kanalen hela 126 000 unika tittare som såg den minst 5 minuter. Det dagliga snittet i februari far 30 000 unika tittare.

TV4  News sänds i Comhems nya tv-kanal TV Com Hem, som lanserades den 24  januari.

Kanalen sänder nyheter och program  från TV4 News så gott som dygnet  runt, men man sänder också de egna  programformaten TV Krönikan och  Companiet ett par timmar per dygn:
–  Kanalen är en satsning från vår sida för att stärka dialogen med våra  kunder och helt ny i sin profil, säger Jessica Sjöberg, presschef på  Comhem.

Hon uppger också att Comhem vill kunna kontrollera tittandet i kanalen och att man därför har beställt mätningar från MMS:
–   Comhems informationskanal var en kanal som främst bestod av att visa   trailers från vårt utbud, tittandet var nog ytterst begränsat. Men nu är   det en helt ny kanal, det är viktigt att understryka, säger Jessica   Sjöberg.

Resume.se har sökt Göran Ellung.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.