Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nya kanaler kräver nya boxar

Publicerad: 27 mars 2008, 15:07

Det var många som jublade över de nya tv-tillstånden idag. Men det finns en rejäl brasklapp i de nya tillstånden. De flesta gäller bara för den så kallade MPEG4-tekniken, vilket kräver att tittarna byter ut sina boxar.


Läs mer

- TV4 slår ut konkurrent

- Full pott för Norrköpings Tidningar

- Nu tar dagspressen steget in i rutan

Av alla de åtta kanaler som idag är det bara två kanaler som får sända med MPEG2, den teknik som idag används i resten av marknätet och som används i de 700 000 digital-tv-boxar som svenskarna har köpt de senaste åren.

Den stora vinnaren är TV4 Sport, som nu kommer att börja sända så fort det går.
– Vi är nöjda med dagens utfall. För en lång tid fram över kommer nu tittarna ha möjlighet att ta del av den största delen i vårt utbud.

Även Comedy Central får sända i MPEG2, men först från och med första januari 2009. För de åtta övriga kanalerna är dagens beslut inte lika muntert. De kommer att få plats i det sjätte sändarnätet som byggs ut under hösten och ska stå klart i år. Initialt kan de få sända i MPG2, men ska sedan gå över till MPEG4.
– Konsumenterna får byta ut sina boxar om de ska se kanalerna, konstaterar Björn Rosén generaldirektör för Radio- och TV-verket som delar ut tillstånden.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.