Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nyhetsankaret blir TV4-korre i USA

Publicerad: 13 mars 2014, 09:39

Anna Herdenstam.

Foto: Daniel Ohlsson/TV4.

Nyhetsankaret Anna Herdenstam blir TV4:s nya USA-korrespondent. Hon efterträder Peter Lindgren som flyttar hem och återvänder till TV4 Nyheternas redaktion.


Ämnen i artikeln:

Anna HerdenstamTV4

– Den amerikanska politiken och kulturen har - vare sig vi gillar det eller inte - en stor betydelse för omvärlden och oss svenskar. Därför känns det extra stort och spännande att få förtroendet att sköta USA-bevakningen, säger Anna Herdenstam, i ett pressmeddelande.

Hon har varit reporter och programledare på TV4 sedan 1991 och var ett av nyhetsankarna i den numera nedlagda nyhetskanalen TV4 News.

Anna Herdenstam efterträder Peter Lindgren som USA-korre den 1 augusti.

– Jag har alltid känt mig hemma i New York eftersom jag jobbade och studerade där i fem år. New York är på många sätt ett händelsernas centrum men ändå så olikt resten av USA. Min och fotograf Per Normans utmaning blir att skildra händelser, politik och vardag över hela USA, att lyfta blicken och hitta de oväntade reportagen, säger Anna Herdenstam.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Anna HerdenstamTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.