Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nyhetsankaret vill ha muslimsk version av Cosby

Publicerad: 3 januari 2011, 15:55

CBS nyhetsankare Katie Couric har en lösning på amerikanernas negativa inställning till islam: en muslimsk version av Cosby.


Ämnen i artikeln:

CBS

Katie Couric.

Katie Couric är en av USA:s mest ansedda, och högts betalda, journalister. Hon är nyhetsankare på tv-bolaget CBS och har även egen webbshow som kallas @katiecouric.

Det var i samband med att Couric diskuterade 2010 i @katiecouric som hon tog upp sina åsikter om amerikanernas inställning till islam.

”Det blev mycket bråk om Islamic Center nära World Trade Center men jag tycker det inte gjorde tillräckligt med genomtänkta analyser och förklaring av den trångsynthet som finns om världens 1,5 miljarder muslimer, och det sjudande hat som folk känner mot muslimer är så felriktat, så fel och en besvikelse.”

Men det finns en lösning på allt och Couric tror att en lättsam familjekomedi kan förändra synen på islam. En muslimsk Bill Cosby.

”Cosby Show förändrade attityden mot afroamerikaner i det här landet och jag tror att folk är rädda för det som de inte förstår.”

OBS! I videon kommer Couric in på islam-Cosby vid 22,39

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

CBS

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.