Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nyhetscheferna i upprop mot TV4

Publicerad: 14 april 2014, 08:07

TV4:s nyhetschefer är starkt kritiska.

Foto: Andreas Elgstrand.

"Gör om gör rätt, TV4!" Det skriver 15 av nyhetscheferna för TV4:s lokala sändningar i ett öppet brev i protest mot kanalens nedläggning av de lokala nyheterna.


Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetTV4

Förra veckan meddelade TV4 att de lokala nyheterna ska läggas ned. I helgen skrev därför nyhetscheferna ett öppet brev där de kallar händelsen "Ett allvarligt strategiskt felbeslut".  

Nedläggningen gör att 140 journalister anställda på Nyhetsbolaget riskerar att förlora sina jobb.

Tanken är att de 25 journalister som är kvar jobbar för riksredaktionen, men är spridda över landet – något som i nyhetscheferna kallar för en "rökridå":  

"Ett försök att mildra det faktum att man struntar i det som händer i övriga delar av landet."  

Nyhetschefernas uppfattning är att nedläggningen handlar om en enda sak: pengar - vilket de ställer sig kritiska till:  

"En vinst som 2013 närmade sig en miljard är uppenbarligen inte tillräcklig."  

De skriver också att de förstår att TV4 Nyheterna behöver förändras, men tror att det lokala nyhetsmaterialet är det som kan leda den utvecklingen framåt, på grund av värdet att finnas nära sin publik:

"Vi vet att vi gör skillnad när vi lokalt går igång och berättar det som aldrig kommer att berättas i Riksmedia. De lokala röster som i framtiden kommer att höras av TV4-tittaren blir Bonde söker fru, Gladiatorerna och Så mycket bättre."  

Med brevet vill nyhetscheferna att ledningen ska tänka om och backa från beslutet av nedläggningen som klubbas igenom den 23 april.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.