Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nyhetsmorgon större än Gomorron Sverige

Publicerad: 23 maj 2011, 07:45

Förra veckan kunde Resume.se berätta att SVT:s Gomorron Sverige gått om TV4:s Nyhetsmorgon. Nya siffror visade att Gomorron Sverige haft en större räckvidd än Nyhetsmorgon de senaste tre månaderna. Nyhetsmorgon är dock fortfarande störst – sett till antalet tittare.


Ämnen i artikeln:

Nyhetsmorgon

SVT:s Gomorron Sverige och TV4:s Nyhetsmorgon.

Tittarfighten mellan Gomorron Sverige och Nyhetsmorgon fortsätter. De senaste tre månaderna har Gomorron Sverige varit större – räckviddsmässigt. Men enligt MMS-siffror från föregående vecka är Nyhetsmorgon större i både rating, andel och antal tittare.

– På räckvidden är SVT större men när det gäller den totala andelen tittare har vi fler. Om man tittar på den genomsnittliga tittaren så knäcker vi dem och om man räknar som man alltid har gjort, alltså antal tittare, så är de inte ens i närheten av oss, säger Mia Lindqvist, chef för TV4:s Nyhetsmorgon till Resume.se.

Förra måndagen hade dock Gomorron Sverige en toppnotering på 169 000 tittare mot Nyhetsmorgons 164 000 tittare enligt nya MMS-siffror. Under resten av veckan hade Nyhetsmorgon fler tittare.

Förra veckans toppnoteringar:

Tisdag: Nyhetsmorgon hade 199 000 tittare, Gomorron Sverige 172 000.
Onsdag: Nyhetsmorgon hade 196 000, Gomorron Sverige 142 000.
Torsdag: Nyhetsmorgon hade 203 000, Gomorron Sverige 164 000. 

Fredagens siffror har ännu inte kommit.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Nyhetsmorgon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.