Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nytt haveri för MMS inför försenad leverans

Publicerad: 11 november 2009, 13:34

MMS, som levererar tittarsiffror, har drabbats av ett nytt haveri. Söndagssiffrorna var fel – och nu inför MMS försenad leverans. Siffrorna levereras en dag för sent i en månad framåt. – Vi skulle helst vilja få det både snabbt och rätt, säger Johnnie Åkerström, tv-chef på mediebyrån Bizkit.


Ämnen i artikeln:

MMSBizkit Wisely

Pontus Bergdahl, vd MMS.

Resume.se har tidigare under hösten rapporterat om flera av MMS tunga haverier som lett till förseningar.

I söndags var siffrorna dessututom fel och fick återkallas.

MMS har inte lyckats hämta hem alla panelhushåll i statistisken – det är där det stora felet legat.

Nu inför MMS senare leverans – det innebär att siffrorna kommer att levereras en dag för sent under en månad framöver. Exempelvis kommer inte helgens siffror på måndagen som tidigare, utan i stället på tisdagen.

MMS vd Pontus Bergdahl beklagar det hela men hoppas på förståelse från tv-kanaler och mediebyråer.

– Vi har haft förseningar sex gånger under höästen och kunderna blir jättesura varje gång. I stället inför vi nu en månad framöver en ny leveransrutin som vi kan stå för, säger Pontus Bergdahl och fortsätter:

–  Det blir sämre – en dag senare, men då vet alla vad som gäller. Under tiden ska vi genomlysa problemen vi har och titta vad vi behöver ändra på. Förhoppningsvis kan vi återgå till den gamla rutinen om en månad.

TV-kanalerna kommer att få preliminära siffror precis som vanligt som det är i dag, men de officiella siffrorna kommer alltså en dag senare och det drabbar mediebyråerna hårdast – de behöver exakta siffror för att följa upp hur kampanjerna går.

– Det här är inte bra så klart. Vi gillar att få siffrorna så tidigt som möjligt, men det viktiga är att siffrorna är korrekta när de kommer. MMS gör ju inte detta för att jävlas. Det är klart att vi skulle vilja ha siffrorna både snabbt och rätt, men vi har överseende med det här, säger Johnnie Åkerström.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

MMSBizkit Wisely

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.