Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nytt toppjobb för Hübinette

Publicerad: 25 mars 2013, 09:12

Karin Hübinette

Foto: Pressbild

Karin Hübinette, i dag programledare för bland annat "Gomorron Sverige", blir programbeställare för nyheter och samhälle i SVT:s programledning från och med 1 maj.


Ämnen i artikeln:

SVTKarin Hübinette

Karin Hübinette kommer att vikariera för Helena Olsson som ska vara föräldraledig.

– Karin har en bred bakgrund och en välmeriterad erfarenhet som nyhets- och samhällsjournalist. Hon blir en utmärkt tillgång för programledningen under den här perioden, då vi bland annat ska planera bevakningen av två viktiga politiska val, säger programdirektör Jan Axelsson.

Karin Hübinette påbörjade sin karriär inom nyhets- och samhällsjournalistik på SVT 1994. Under några år jobbade hon också på Sveriges Radio, UR och TV4. Hon har haft rollen som projektledare för samhällsprogrammet "Faktum" och programledare för "Kvällsöppet", "Uppdrag granskning", "Aktuellt", "Agenda" och "valvakan 2010". Under 2011 och 2012 ledde hon den egna talkshowen Hübinette.

– Jag blev väldigt glad när jag fick frågan! Jag ser det som en spännande utmaning att få arbeta övergripande med SVT:s nyhets- och samhällsutbud. Jag vet vilken fantastisk kompetens som finns på det här bygget, nu vill jag bidra till att förädla de program vi har och sätta nya spännande projekt på banan, säger Karin Hübinette.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTKarin Hübinette

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.