Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Obama goes Mad Men

Publicerad: 2 april 2012, 11:55

Den amerikanske talk-show-värden Chris Matthews har kombinerat Barack Obama och introt av den omåttliga populära tv-serien Mad Men inför premiären av Mad Mens femte säsong. Videon har fått titeln Chief Exec.


Ämnen i artikeln:

Mad MenBarack Obama

Nyligen hade den femte säsongen av Mad Men premiär i USA. Inför  premiären har ingen mindre än det amerikanska nyhetsankaret, den  politiske kommentatorn och talkshow-värden Chris Matthews presenterat en  Mad Men-baserad video som handlar om Barack Obamas tid som amerikansk  president, enligt CBS.

Videon börjar med att Barack Obama står i det ovala rummet, medan allting faller sönder och samman omkring honom.

Sedan  faller Barack Obama, på klassiskt Mad Men-manér, ned från Rockefeller  Plaza. Han möts under fallets gång av annonser för olika kandidater till  presidentposten och olika frågor som har varit på tapeten under hans tid som president.

The Chris Matthews Shows producent, Will Rabbe,  meddelar att både Chris Matthews och det övriga teamet är stora Mad  Men-fan och att man ville hylla programmet på ett originellt sätt.

Will  Rabbe menar dock att videon inte står för något politiskt budskap, utan  snarare bjuder in tittarna att bilda sig en egen uppfattning..

Mad  Men ses ofta som en tv-serie som visar baksidorna och de konflikter som  uppstår i alltmer moderniserat amerikanskt samhälle. Enligt CBS  försöker konservativa kandidater gör detsamma i sin strävan efter att  ses som mer lämpliga "Chief Execs.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Mad MenBarack Obama

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.