Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ockelbo-ilska mot SVT

Publicerad: 1 april 2010, 06:30

Ockelbo kommun rasar mot Ebba von Sydows bild av Ockelbo i SVT-programmet ”Det kungliga bröllopet”. – En torftig och vinklad bild för att lyfta fram Daniel Westlings askungeresa, säger kommunalrådet Magnus Jonsson till Arbetarbladet.


Ämnen i artikeln:

Ebba von SydowBröllopet

Kommunalrådet Magnus Jonsson och programledaren Ebba von Sydow. Efter att Jonsson sett programmet var han inte lika munter.

Efter programmet, som sändes i måndags, hörde flera besvikna Ockelbo-bor av sig – de var ilskna över den bild som målades upp av orten som ett trött gammalt bondesamhälle där det inte finns något att göra på fritiden – ett förfall med ungdomar hängande vid epatraktorerna och halvtomma pizzerior.

I programmet guidade kommunalrådet Magnus Jonsson SVT:s Ebba von Sydow runt i Ockelbo. Han berättade om bland annat Perslundaskolan där han och Daniel Westling var skolkamrater då det begav sig.

– Både folk som bor i kommunen och folk utifrån har ringt och sagt att det inte är Ockelbo som framställs. Den framåtanda, förnyelse och utveckling som präglar samhället finns inte ett spår av i programmet, säger Magnus Jonsson till Arbetarbladet och Gefle Dagblad.

Han säger att han berättade för Ebba von Sydow om den den dynamiska företagaranda som finns i Ockelbo, men det kom inte med i sändningen. Jonsson menar att det i stället bara vinklades på det ”bonniga”.

Ebba von Sydow ser det inte alls på samma sätt.

– Reportaget visar vilket fint och varmt samhälle Ockelbo är och att man där värnar om varandra. Jag tycker det är tråkigt att höra att några fått ett annat intryck av kommunen, säger hon och tillägger att det huvudsakliga målet var att inför bröllopet visa var Daniel växte upp – inte att ”skildra företagarklimatet i Ockelbo”.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Ebba von SydowBröllopet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.