Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Ohederlig smörja"

Publicerad: 23 oktober 2009, 14:26

Den 15:e oktober debatterades bistånd i allmänhet och Rädda Barnen i synnerhet i SVT:s Debatt. Dagen efter var det insamlingsgalan Världens barn också den på SVT.


Ämnen i artikeln:

Debatt

Belinda Olsson är programledare för Debatt. Foto: SVT

Nu anklagar Finn Norgren, generalsekreterare på Radiohjälpen Debattredaktionen för att ha saboterat galan med sitt program.

Bakgrunden är en granskning i Göteborgs-Posten, där en före detta medarbetare på Rädda Barnen har anklagat organisationen för att missbruka de insamlade pengarna. Programmet Debatt tog upp frågan i programmet som sändes för två veckor sedan. Dagen efter sändes insamlingsgalan Världens barn i SVT.

Radiohjälpens generalsekreterare Finn Norgren rasar mot kollegorna på Debatt.
”Allt sammantaget blir programmet rena sabotaget mot vår verksamhet utan att Radiohjälpen får komma till tals”, skriver han i personaltidningen Vipåtv.

Han beskriver också hur SVT och SR jobbat hårt för att bygga upp insamlingsverksamheten under Världens barns paraply.
”Jag känner mig kränkt å alla dessa goda kollegors vägnar över att deras strävan saboteras av den ohederliga smörja som ni sände”, skriver Norgren.

Mitte Friberg programchef för Samhälle & Fakta på SVT och Lena Laurén projektledare svarar Finn Norgren att de lät båda sidor komma till tals i debatten.
”Om Finn Norgren inte anser att de klarade debatten så är det hans problem.”

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Debatt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.