Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Öl, politik och törstiga jänkare

Publicerad: 1 november 2010, 10:40

De lyckades behaga kändiskocken Anthony Bourdain. Nu har Oktanfilm ett nytt amerikanskt uppdrag – förhandla loss världens äldsta öl från den åländska regeringen.


Ämnen i artikeln:

Discovery

När programledaren Sam Calagione vill dricka historisk öl ringer han svenska Oktanfilm.

I juli gjorde ett dykarlag ett drömfynd på åländskt vatten. Ur ett 1700-talsvrak bärgades världens äldsta champagne.

Fyndet blev en stor nyhet men det visade sig att där fanns mer att hämta.
– Några av flaskorna var mindre och hade mörkt innehåll. Det visade sig vara öl. Det var världens äldsta öl man hittat, säger Cecilia Hall line producer på Oktanfilm.

Den nyheten nappade Sam Calagione på. Han är programledare för amerikanska ölprogrammet ”Brewed” som sänds på Discovery och han vill nu återskapa det historiska ölet i ett framtida avsnitt.

Eftersom Oktanfilm tidigare samarbetat med kändiskocken Anthony Bourdain och hans program på Discovery ”No Reservations” fick det svenska produktionsbolaget återigen ett uppdrag från New York.

Efter förhandlingar med den åländska landskapsregeringen som äger de historiska dryckerna verkar det som att allt nu kan gå i lås. En av ölflaskorna gick sönder när den hämtades upp så de dyrbara dropparna finns redan tillgängliga för ett återskapande.

Det historiska avsnittet av ”Brewed” kan filmas nu i november om inte ljuset hunnit bli för dåligt, i sådana fall spelas det in till våren.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Discovery

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.