Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ola Rapace i TV4:s nya storsatsning

Publicerad: 28 augusti 2010, 19:38

Igår blev det känt att Peter Magnusson är aktuell för en ny komediserie i TV4 tillsammans med regissören Martin Persson. Nu kan Resume.se avslöja att den andra stora huvudrollen kommer att innehas av Ola Rapace. – Det stämmer. Det här ska bli skitkul, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Ola RapaceTV4Peter Magnusson

Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix

Ola Rapace , gift med Noomi Rapace, och känd från bland annat succéserien Tusenbröder och Wallander-filmerna, kommer att ha en av huvudrollerna i Peter Magnussons kommande komediserie för TV4, som kommer att sändas våren 2011, kan Resume.se avslöja.

Arbetsnamnet på serien är ”Stockholm-Båstad”, och regissör är Martin Persson. Serien utspelar sig i tennismiljö i Båstad och inspelningarna pågår just ni. Serien handlar om kärlek och att  lära känna sig själv, med en humoristisk skruvning.

Ola Rapace berättar för Resume.se hur han fick rollen.
– Martin (Persson, reds.anm) tog kontakt med mig, och ville diskutera ett jobb, så vi träffades över en kaffe, han berättade idén för serien. Jag blev nyfiken direkt, men då fanns ännu inget manus, så jag sa att han skulle återkomma. Sagt och gjort så ringde han upp efter ett tag, med ett manus som kändes skitbra, så jag tackade ja direkt.

Hur stor del i serien kommer du ha?
– Det är en av huvudrollerna, och jag kommer att synas i varje avsnitt.

Varför valde du att tacka ja?
– Ett: för att manuset känns skitbra. Sedan så är Peter och Martin sköna snubbar, så det ska bli grymt kul att jobba ihop.

Övriga kända ansikten som kommer dyka upp i serien är:
Allan Svensson, känd från succéserien Svensson Svensson
Michelle Meadows, senast i filmen Darling
Moa Silén, senast i filmen Prinsessa
David Hellenius, känd från bland annat "Hey Baberiba"
Jill Ung, bland annat känd från Fucking Åmål, Andra Avenyn och Livet i Fagervik

Men, en komediserie, det är väl inte din vanliga genre?
– Haha, nä, kanske inte, men det ska bli kul att göra det här och jag tror verkligen på manuset och skådespelarna, det här blir bra, säger Ola Rapace.

Resume.se kan också berätta att Ola Rapace även snart kommer att synas i en SVT producerad långfilm: Odjuret, där han kommer att ha huvudrollen. Inspelning påbörjas i nästa vecka.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.