Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Oldsberg värvar Belfrage

Publicerad: 26 mars 2010, 15:13

Resume.se kan avslöja Ingvar Oldsbergs nyckelvärvning inför kommande säsongen av ”Här är ditt liv”: Fredrik Belfrage. Han blir kreativ chef för programmet. – När kungen kallar infinner man sig, säger Fredrik Belfrage till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Ingvar Oldsberg

Fredrik Belfrage. Foto: Resumé.

Förra säsongen av SVT:s publikmagnet ”Här är ditt liv” blev omdiskuterad – bland annat ifrågasattes den journalistiska tonen och valet av gäster.

Nu har Ingvar Oldsberg anlitat hjälp för att vässa programmet. Oldsberg ringde upp gamle vännen, tv-profilen Fredrik Belfrage, och i dag skrevs kontraktet på.

Belfrage, som nappade på erbjudandet direkt, blir Oldsbergs bollplank eller ”caddie” som Belfrage själv uttrycker det. Belfrage ska stå för de kreativa idéerna, föreslå gäster och vinklingar.

– Man kan säga att jag putsar bollen och håller fram klubban, men det är Ingvar som spelar. Jag kommer inte att bestämma, det vill jag inte, men jag ska jobba med krativiteten och komma med idéer, säger Fredrik Belfrage, som nuförtiden annars är sin egen och bland att reser runt som konfrencier.

Fredrik Belfrage har känt Ingvar Oldsberg i 40 år. De jobbade tillsammans som sportjournalister och gjorde även tittarsuccén Bell & Bom på 80-talet.

Fredrik Belfrage är också känd för en bred allmänhet som programledare för annat Gomorron Sverige, Prat i Kvadrat, Lilla Sportspegeln, Melodifestivalen och Vinna eller försvinna.

Fredrik Belfrage och Ingvar Oldsberg har redan börjat bolla idéer om gäster i den kommande säsongen av ”Här är ditt liv”. Det blir sex program och de ska sändas live på lördagskvällarna precis som tidigare. Start den 4 september.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Ingvar Oldsberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.