Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Öppna kanalen Stockholm rustar för framtiden med Play-tjänst

Publicerad: 22 maj 2013, 11:07

Öppna kanalen Stockholm gör ett försök med en egen Playkanal pånätet med start i dag. Kanalens innehåll görs tillgänglig för tittare i datorn, genom smart-tv, i smartphonen och på surfplattan.


Öppna Kanalen Stockholms playkanal innehåller både den vanliga tv-signalen och utvalda program on demand.

– Det här är framtiden Faller försöket väl ut kommer detta att bli en permanent lösning som förhoppningsvis får fler Öppna Kanaler runt om i Sverige att följa efter, säger Gunnar Vagerstam, en av initiativtagarna till skapandet av den nya Playkanalen.


Som plattform för Playkanalen använder sig Öppna Kanalen sig av Solidtango för att anpassa Öppna Kanalen Stockholm för framtiden.

I ett pressmeddelande tillkännager kananel att satsningen är början på en teknikuppgradering i föreningens studio på Medborgarplatsen i Stockholm. Med denna vill man ge bättre ljud och bild till de 620 000 hushåll  i Storstockholm som kan se i kanalen via sina tv-apparater.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.