Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Oprah kommer inte att försvinna”

Publicerad: 25 maj 2011, 11:01

I dag sänds det sista programmet av The Oprah Winfrey Show. Efter 25 år tackar programledaren Oprah Winfrey för sig. Här berättar Amelia Adamo, Ebba von Sydow och Maria Lindholm om tv-ikonens betydelse.


Ämnen i artikeln:

Ebba von SydowAmelia AdamoOprah Winfrey

Oprah Winfrey (toppen) hyllas av medieprofilerna Ebba von Sydow (t.v), Amelia Adamo (mitten) och Maria Lindholm (t.h)

Efter 25 år i rutan sänds i dag det sista programmet av The Oprah Winfrey Show. Superkändisarna har stått i kö för att vara med i de avslutande programmen för att hylla programledaren. Det sista avsnittet spelades in inför en publik på 20 000 presoner.
– Imponerande att hon med värdighet kan sluta självmant efter 25 år. Jag ser fram emot 25-årsboxen, hennes 20-årsbox är en av få samlingar jag har gett en femma som recensent. Jag tycker hon är fantastisk, såklart. Ett superproffs som är så mycket större än sin show och nya tv-kanal, säger Maria Lindholm, redaktör på tidningen Icon.

Enligt TT Spektra ska Oprah Winfrey nu istället satsa på egna kanalen OWN: The Oprah Winfrey Network och det nya programmet "Oprah's next chapter”.
– Hon kommer inte att försvinna, hon tar bara kontrollen och flyttar verksamheten under egen hatt. Som alla smarta affärsmänniskor. Hon kommer kanske inte synas lika brett men hon kommer inte att försvinna från rutan, M-magasins chefredaktör Amelia Adamo.

Inte heller SVT-profilen Ebba von Sydow, tror att Oprah kommer att träda särskilt många steg tillbaka.
– Jag tror inte att hon kommer varken trappa ned eller försvinna. ”Mappie”-generationen är väldigt dåliga på att trappa ned – de bara säger att de ska göra det. Jag tycker att det är bra, säger hon till Resume.se.

Hon menar att Oprah Winfreys förmåga att locka folk till programmet och att få dem att öppna sig givit en henne en unik position i tv-världen.
– För mig som jobbar med ett livsstilsmagasin i tv så är det klart att hon är en inspirationskälla. Jag tror att det blir svårt att ersätta henne, säger Ebba von Sydow.

Amelia Adamo är inne på samma linje.
– Det blir nog svårt. Hon är något alldeles särskilt. Hon är otroligt professionell och påläst med en imponerande kraft och energi. Man måste orka bära hennes mantel om man ska ta över.

Samtidigt som hon understryker att Oprah Winfrey är mer än bara en tv-profil.
– Det är inte framför allt Oprah som tv-kvinna imponerar på mig utan det är hennes magasin som inspirirerar mig. Så länge hon finns kvar där så är jag lycklig.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.