Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ordkrig mellan norske skidkungen och SVT-profilen

Publicerad: 26 november 2012, 07:45

Petter Northug och Jonas Karlsson

Foto: SVT/montage

Under helgens världscuptävlingar i Gällivare åkte Norges Petter Northug i mål som segrare i stafetten med en svensk flagga. Men den norske skidkungen ville ta hånet ett steg längre och passera mållinjen med en uppblåsbar gris med Jonas Karlssons namn på.


Ämnen i artikeln:

Petter NorthugSVTVinterstudionJonas Karlsson

Inför den här säsongen har Jonas Karlsson gjort comeback i SVT:s "Vinterstudion" efter en tids uppehåll. Expertkommentatorn har tidigare varit irriterad av den norske skidsstjärnan Petter Northugs beteende.

Under VM i Holmenkollen 2011 hyschade Petter Northug med fingret och bromsade innan målgången före svensken Marcus Hellner.

– Vi säger att han är en varg som är ute med sina får ute i spåret. Men när han gör något sånt här är han något annat. Han är en gris, sa SVT:s krönikör Jonas Karlsson efter tävlingen.

Efter gårdagens överlägsna norska seger i herrarnas stafett på svensk mark passade Petter Northug på att kontra Jonas Karlssons utspel. Efter målgången blev han intervjuad av SVT:s André Pops. Kommentatorkollegans frånvaro gjorde Petter Northug missnöjd.

– Jag är besviken över att Karlsson inte var där, men han gick väl eftersom det var en gris i studion. Då kunde han inte vara där, säger Peter Northug till Expressen.

Norrmannen som passerade mållinjen med en svensk flagga hade velat göra en tydligare markering mot Jonas Karlsson.

– Det perfekta hade varit att gå över mållinjen med en uppblåsbar gris som det stod Jonas på, säger han till Expressen.

I samband med helgens tävlingar har Petter Northug hyllats av SVT:s expert. Jonas Karlsson tar Northugs kontring med ro.

– Om han får ut något av det och har glädje av det får han väl hålla på. Vem som helst är välkommen att titta i våra arkiv. Jag har hyllat Petter Northug i sex år, jag har hyllat precis allt han har gjort. Han är världens bästa skidåkare. Jag har haft synpunkter på en sak som han har gjort en gång och om det ska definiera min syn på Northug får man nog titta lite noggrannare på våra sändningar. Det representerar inte bilden av honom som jag har. För mig är han världens bäste skidåkare. Punkt, säger Jonas Karlsson till Expressen.

Vinterstudions premiärhelg i SVT nådde 660 000 tittare i snitt på lördagen. Under söndagens stafettdag stärktes siffrorna upp med ett snitt på 745 000. Under herrarnas stafett fick man en timme med över en miljon tittare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.