Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

OS-producenten lämnar MTG TV

Publicerad: 4 juni 2014, 11:06

Rickard Segeborn

Foto: Andreas Alfredsson

I förra veckan lämnade OS Viasats sportchef Erik Westberg och gick över till ATG-ägda Kanal 75. Nu får han med sig Rickard Segeborn som var exekutiv producent för OS-sändningarna och lämnar MTG efter 14 år. I augusti börjar han som tv-chef på Kanal 75.


Ämnen i artikeln:

MTGErik WestbergMTG TVKanal 75

Vd för Kanal 75 är Per Tellander som lämnade MTG i september förra året.

Nu verkar han vara i färd med att sätta ihop ett dream-team för den hårdsatsande kanalen. Rekryteringsbasen kommer från Per Tellanders förra arbetsplats Viasat Sport som nu pressas av två tunga avhopp på kort tid.

Efter rekyteringen av Viasats sportchef Erik Westberg ansluter även Rickard Segeborn, medarbetare på MTG TV sedan 2000, produktionschef på Viasat Sport och nyligen exekutiv producent av koncernens OS-sändningar. Nu blir han tv-chef på Kanal 75.

– Jag började som reporter 2000 och har varit på MTG i 14 års tid. Det har varit en fantastisk arbetsplats, men jag kände att det behövdes en nytändning. Jag är travintresserad och spelade mycket på trav i min ungdom. Det känns spännande.

Enligt Rickard Segeborn har rekryteringsprocessen gått ganska snabbt. Han börjar direkt inför sommaren.

Det har varit flera tunga avhopp på MTG den senaste tiden. Är det en tillfällighet?
– I den här branschen är det mycket rotation på folk. För mig handlar det om att ta ett nytt kliv i min karriär och gå från produktionschef till tv-chef.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.