fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Osäkert hur många som kommer kunna se MFF:s matcher i höst

Publicerad: 26 augusti 2015, 11:28

Matchen mellan Malmö FF och Celtic i går drog storpublik till TV6, men Viasat Sport-chefen Per Nunstedt kan i nuläget inte svara om lagets matcher kommer att gå i kanalen i höst.

Foto: Viasat

Viasat Sport-chefen Per Nunstedt jublar över Malmö FF:s avancemang till Champions League. Men hur många som kommer att kunna se matcherna är fortfarande osäkert.

Ämnen i artikeln:

Viasat FotbollTV6ViasatChampions LeagueMalmö FFViasat SportPer Nunstedt

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Efter 2-0-segern i går är Malmö FF klara för Champions Leagues gruppspel för andra året i rad. Under förra årets Champions League valde Viasat att lägga Malmö FF:s matcher i TV6 som svenska tittare kan se fritt. Det är ännu inte klart om man kommer att upprepa strategin denna säsong.

– Vi har tid att förbereda oss och får se hur lottningen blir. Det är först när vi får det slutgiltiga spelschemat som vi kan presentera vårt upplägg, säger Viasat Sport-chefen Per Nunstedt till Resumé.

Matchen mellan Malmö FF och skotska Celtic i går hade ett genomsnittligt tittande på 847 000 och under andra halvlek gick man över en miljon tittare vid flera tillfällen. Ratingen i målgruppen 15-49 år låg på 9,0. Siffrorna överträffar matchen mellan Malmö FF och Red Bull Salzburg förra året då det klubben kvalificerade sig för gruppspelet som första svenska lag sedan 2000.

– Det är så grymt. Champions League är en del av vårt dna och vi har sänt turneringen sedan starten 1992. Ett svensk deltagande gör att termometern maxas. Det visar inte minst tittarsiffrorna i går.

Vad betyder MFF:s avancemang för Viasat?
– Det är klart att det är något alldeles extra. Svenska lag gör att intresset skjuter i höjden. Det är klart viktigt för oss.

Vad betydde MFF:s deltagande förra året för er affär?
– Det gav hela Champions League ett lyft. Samtidigt som lade vi matcherna i TV6 gjorde det att intresset för turneringen som företeelse ökar. Så även våra sändningar i övriga Viasat-kanaler.

Du nämnde lottningen innan. Är det så att en "dödens grupp" med svårt motstånd för Malmö FF påverkar i vilka kanaler ni väljer lägger matcherna?
- MTG Sverige har flera starka alternativ kanal-alternativ och TV6 har fungerat som en mycket vass avsändare av Champions League under flera år. Med det sagt så vill jag ändå avvakta med att presentera 2015 års kanalstrategi tills vi har inväntat lottningen och lagt upp en totalplan för hur vi visa Champions League på våra olika plattformar.

Lottningen till Champions Leagues gruppspel sänds i Viasat Fotboll i morgon med start 17.45.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev