Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Oslo satsar på ”walk of Skam”

Publicerad: 3 februari 2017, 10:22

Skam lockar mängder med fans till den norska huvudstaden. Nu släpper Oslos turistbyrå en karta med utvalda platser från tv-serien.


Ämnen i artikeln:

SkamNRK

NRK-serien Skam har blivit en braksuccé i Sverige och många andra länder. Som en konsekvens har fans börjat söka sig till Oslo för att uppleva de platser som serien utspelar sig på. Bland annat har gymnasieskolan Hartvig Nissen fått bekymmer eftersom att så många söker sig dit för att kolla in skolgården där Eva, Noora, Isak och de övriga karaktärerna hänger.

Nu väljer alltså Oslos turistbyrå att rida på Skam-vågen genom en karta där olika platser från de tre säsongerna finns utmärkta.

Dock medföljer en uppmaning om att visa hänsyn om man åker till Hartvig Nissen, skateboardrampen i Gamlebyn, Williams lägenhet i Vika eller någon av de andra utmärkta platserna, rapporterar TT.
"Det är förbjudet att beträda privata områden utan tillåtelse, men man kan se byggnaderna från gatan", skriver turistbyrån.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SkamNRK

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.