Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Osmanbegovic ny sportchef på SBS Discovery

Publicerad: 23 januari 2014, 08:14

34-årige Emir Osmanbegovic har utsetts till sportchef på SBS Discovery TV. Han kommer närmast från en tjänst som fotbollschef på TV4.


Ämnen i artikeln:

Calle JanssonSBS Discovery TVEmir OsmanbegovicTV4

– Emir är en verklig toppkraft med stort kunnande och sann passion för  sport – både i de små detaljerna och i de allra största sammanhangen,  säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery TV i en kommentar.

Emir Osmanbegovic är ett rutinerat namn inom sporten trots sin ringa ålder.

Han  har inte bara varit fotbollschef på TV4 och exekutiv producent  sändningarna av av U21 2009, EM 2009 (damer), VM 2010 (herrar), VM 2011  (damer), EM 2012 (herrar) och EM 2013 (damer), utan han har också varit  reporter på Sportbladet och redaktör och producent för Sportal.se

Emir  Osmanbegovic blir ansvarig för sändningarna av det svenska landslagets  kvalmatcher inför fotbolls-EM 2016 och fotbolls-VM 2018 i och med den  nya rollen.

SBS Discovery TV tecknade ett exklusivt avtal med UEAFA som omfattar samtliga europeiska lags kvalmatcher i somras.

– Jag ser verkligen fram emot hela EM-kvalet - och framförallt Sveriges  matcher - som blir en stor angelägenhet för många svenska tv-tittare,  säger Emir Osmanbegovic i en kommentar.

Mediejätten sänder även SHL-slutspelet i ishockey.
–  SBS Discovery har attraktiva sporträttigheter och det känns oerhört  inspirerande att få chansen att förvalta dem, säger Emir Osmanbegovic i  en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.