tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

OTW fusionerar tv-verksamheten

Publicerad: 19 januari 2011, 10:40

OTW genomför en omorganisation på tv-sidan. Bolagen Entertainment och Sporttelevsion slås samman till nya OTW Television.

Ämnen i artikeln:

Anders KnaveOTWTVTv-branschen

FT

Fredrik Thambert


Anders Knave, vd på OTW. Foto: Andreas Alfredsson.

– OTW:s   tv-del har utvecklats starkt under 2010 och vi ser att vi kan konkurrera än bättre om uppdragen om vi nu tar steget fullt ut och samlar styrkorna i en förstärkt organisation. Ju mer vi samordnar vår kompetens och kreativitet desto bättre kvalitet kan vi erbjuda våra kunder, säger Anders Knave, vd för OTW i ett pressmeddelande.

I och med det nya tv-bolaget hoppas OTW att ett plus ett ska bli tre eftersom organisationen blir tydligare och prestandan högre. Tillkomsten av OTW Television är ett steg i arbetet att renodla företagets kärnverksamheter.

Det nya tv-bolaget kommer att ledas av Anders Sundberg och vice vd:n Pär Carlsson. Enligt pressinformationen ska programutvecklingsavdelningen förstärkas genom sammanslagningen och rekryteringen av en ny affärs- och konceptutvecklingschef.

Fakta

OTW producerar bland annat TV3:s ”Landskampen”, ”Mitt liv som Hellner” för SVT, helgens travsändningar i TV4, ”99 saker man måste göra innan man dör” för TV6 och ”Trädgårdstoppen” för TV8. Under 2010 har även bl a ”Sommar med Ernst” (TV4), ”Nyår med Tina” (TV4), ”Svenska Hjältar” (TV4), ”Guldfeber” (TV6), ”Fotbollsgalan” (TV4), ”Lex Alonzo” (TV8) och ”Tolvslaget” (SVT) producerats.

OTW är en del av Forma Contract som ingår i Forma Publishing Group.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev