Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

OTW tappar Ernst Kirchsteiger - går till Brand New Content

Publicerad: 29 januari 2016, 10:53

Ernst Kirchsteiger går till Brand New Content.

Foto: Press

Folkkära Ernst Kirchsteiger dumpar OTW. Nu går han till OTW-grundarnas nya bolag Brand New Content som får prestigeuppdragen ”Sommar med Ernst” och ”Jul med Ernst” för TV4.


Långköraren Sommar med Ernst hade premiär i TV4 juni 2008. Sedan dess har han varit ”mys-Ernst” med hela svenska folket. Både produktionsbolaget OTW och TV4 har jublat över tittarsiffrorna. Det tog därför inte lång tid innan ”Jul med Ernst” startade.

Efter åtta år dumpar nu Ernst Kirchsteiger OTW och inleder ett samarbete med Brand New Content. Förproduktionen inleds omgående med Sommar med Ernst.

– Det här programmet är oerhört viktigt för mig eftersom jag förstått att det betyder så mycket för så många. Just nu har vi börjat se oss om efter ett lämpligt hus som, precis som jag, ska få lite av en nystart i sommar, säger Ernst Kirchsteiger.

Kirchsteigers och Brand New Contents förhoppning är att samarbetet ska gå längre.

– Alla behöver förändring för att utvecklas och det är precis vad jag upplever just nu. Jag vet vad gänget bakom Brand New Content går för när det gäller tv-produktion så där känner jag mig trygg. Men jag känner också att bolaget har ett unikt sätt att attackera det nya medielandskapet som förhoppningsvis kan leda till fler spännande projekt, säger han.

Brand New Content grundades av bröderna Anders och Pär Sundberg 2012. De båda är grundare av OTW, varifrån de nu snor Ernst Kirchsteiger.

– Det känns som att vi har värvat tv-världens svar på Zlatan. Båda två har längden, kreativiteten, skrattet som smittar och ett par mycket välkända och värdefulla fötter, säger han.

Bland Brand New Contents övriga produktioner finns exempelvis Brottscentralen (Aftonbladet), Svenska Hjältar (TV4/Aftonbladet) och Fotbollsgalan (TV4/SvFF).

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.