lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

På nyårsafton fyller TV3 30 år – då gör Skurt comeback

Publicerad: 20 december 2017, 09:01

Älskade och hatad är han, Skurt. Nu får de som har saknat den grodliknande tygdockan en glad överraskning. När TV3 fyller 30 år på nyårsafton gör fiiguren comeback i kanalen.

Ämnen i artikeln:

TV3MTG

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


TV3:s 30 årsdag firas med att Skurt får plats i sändning igen. Figuren vars säregna röst görs av hans mamma Ingemay Hörnberg gjorde nyligen ett gästspel i "Aftonbladet morgon", som också sänds i TV3 där han mindes tillbaka på tiden i rampljuset:

– Jag har så många fina minnen. Det var inte fel att få sova i Pippis säng hos Astrid Lindgren. På morgonen kom hon in och sjöng för mig och så åt vi frukost ihop. Det var mysigt, säger Skurt i "Aftonbladet morgon".

Redan första året, 1988, debuterade Skurt i TV3. han gjorde 3000 program under 20 år och mest känd är han kanske för sina intervjuer med kända personer som Astrid Lindgren och drottning Silvia

TV3:s presschef Susanne Nylén kommenterar comebeckan för Expressen:

– Eftersom TV3 fyller 30 år på nyårsafton känns det givet att Skurt får vara en del av firandet. Det var läge för en snabb comeback på TV3 för vår omtyckta maskot. Han har gjort en del episka intervjuer genom åren, inte minst med drottningen, säger hon.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev