Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"På spåret" gav Filip & Fredrik idén till ny tv-satsning

Publicerad: 28 maj 2008, 07:47

Efter succérna med ”100 höjdare”, ”Ett herrans liv” och ”Boston Tea Party” – nu gör Kanal 5 en ny storsatsning med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Programmet ska heta "Vem kan slå Filip & Fredrik?". – Det blir "Carolina Klüft möter Alfred Nobel", säger Fredrik Wikingsson till Resume.se.


Fredrik Wikingsson och Filip Hammar ska frälsa Kanal 5 i höst igen. Foto: Aino Nyvelius.

Det nya tävlingsprogrammet ska sändas i höst och görs i en jättestudio på 5 375 kvadratmeter, utrustad med bland annat hoppbacke, tusen kubikmeter snö, 1,5 kilometer säkerhetsrep och 20 liter glidmedel.

De tävlande lagen möts i grenar som backhoppning, balansgång och bilhoppning genom eld. Men det ska inte bara vara spektakel. Idén till programmet fick tv-duon efter en omgång av På spåret när de förlorat mot Stefan Holm.

– Vi fattade att det händer något med en när man tävlar. Så vi började spåna på en idé där vi två är ett lag som utmanar folk i olika grenar. Vi tyckte att kunskapsdelen i På spåret var kul men det ska inte bara vara kunskap, det ska vara lite av varje. Det blir "Carolina Klüft möter Alfred Nobel", säger Fredrik Wikingsson när Kanal 5 presenterar tv-hösten 2008.

Programmet är en del av Kanal 5:s satsning på att slå sig in på helg-tv. Det är enligt Lars Beckung "väldigt dyrt" att producera.

Bortsett från "Vem kan slå Filip & Fredrik" kommer de två även att vara med i en ny säsong av "Boston Tea Party".

– Vissa detaljer kan vi göra bättre med Boston Tea Party, även om det blev ungefär som vi ville, säger Fredrik Wikingsson.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.