Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Pål Hollender skjuten

Publicerad: 27 september 2010, 09:08

Han var i det krigsdrabbade Afghanistan för att spela in en dokumentär. I fredags sköts han i armen och är nu på väg hem till Sverige för vård. – Jag hade ingen aning om att det gjorde så ont att bli skjuten, säger Pål Hollender till Aftonbladet.


Pål Hollender är på väg till Sverige för vård efter att ha skjutits i Afghanistan. Foto: Isabelle Ödesjö.

Han har gjort dokumentärer om sexuella övergrepp på barn och prostitution, blandat med att regissera musikvideos och agera sidekick åt Fredrik och Filip i Kanal 5.

Den senaste tiden har Pål Hollender jobbat med en dokumentärfilm i Afghanistan som har arbetsnamnet ”Finding Ali”

På väg till en inspelningsplats började en okänd man att skjuta mot bilen som Pål färdades i tillsammans med sin chaufför.

Pål Hollender träffades av ett skott i överarmen. Efter vård hos en läkare i en bergsby utanför Kabul tog Pål Hollender sig på söndagen till Dubai och är nu på väg till Sverige enligt Expressen.se
– Såret är tydligen mycket infekterat och behöver snarast operation av död vävnad, säger Pål Hollender till Aftonbladet.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.