Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Pascalidou talar ut: ”Jag är ständigt rädd”

Publicerad: 11 Mars 2015, 08:16

Alexandra Pascalidou i Aktuellt.

Foto: SVT.

Alexandra Pascalidou berättade nyligen att hon inte längre orkar stå upp mot allt hat som riktas mot henne. Hennes berättelse fick stort genomslag, och hon fick massvis med hyllningar för sitt mod. Nu berättar hon om sin fortsatta kamp.


Ämnen i artikeln:

Alexandra Pascalidou

I gårdagens Aktuellt-sändning gästade Alexandra Pascalidou för att berätta om de allt hat hon tvingats stå ut med under sin journalistkarriär. Bakgrunden var hennes uppmärksammade blogginlägg, där hon meddelande att hon lämnar Ring P1 på grund av alla rasistiska och nedsättande kommentarer hon ständigt tvingas ta emot.
– Plötsligt så gick det inte längre. Jag kunde inte värja mig och kände att jag blev så otroligt ledsen för att jag har kämpat så hårt i det här landet för att lära mig alla koder för att passa in och för att visa människor respekt, säger hon i SVT-studion.

Samtidigt understryker Alexandra Pascalidou att hon inte vill att folk ska tycka synd om henne. Istället vill hon rikta ljuset på alla tusentals människor som befinner sig i samma sits, och de som sitter på andra sidan och hatar.
– De kallas för nättroll, men det här är inga troll. Troll är gulliga och de här är människor som är rasister och sexister och hittar sina måltavlor som de systematiskt försöker bryta ner.

För Alexandra Pascalidous egen del har hoten inneburit att hon ständigt håller koll på vad som händer bakom hennes rygg.  
– Jag är ständigt rädd. Jag tänker ibland: Vad skulle jag behöva för att vara trygg, men jag kommer inte på någonting. Den psykiska terrorn är värst. Det är den som bryter ner en och plötsligt börjar jag ifrågasätta mitt existensberättigande som kvinna och som människa med ett konstigt namn i det här landet, säger hon i Aktuellt.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Alexandra Pascalidou

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.