Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Patrick Ekwall: Sportchefen har inte stått vid sitt ord

Publicerad: 8 september 2016, 09:43

Foto: Carina Jäderström

Det är en snopen Patrick Ekwall som tvingas bort från TV4 efter 23 år. Han trodde sig vara överens med sportchefen om en förlängning.


Ämnen i artikeln:

TV4Patrik Ekwall

I dag kom beskedet att den profilerade sportjournalisten Patrick Ekwall inte får förlängt kontrakt med TV4 utan kommer få sluta om tre månader. Han har varit på kanalen i 23 år.

LÄS MER:
Patrick Ekwall får gå från TV4 - efter 23 år

– Jag fick reda på det i måndags. Det har varit ett emotionellt kaos. Nu vill jag bli av med den mediala stormen och sen får jag hitta på något annat. Det kommer förhoppningsvis, säger Patrick Ekwall till Resumé.

Utifrån sett har du blivit mindre profilerad, hur har det egentligen känts på sistone?
– Det känner jag inte igen. Jag jobbade under hela Fotbolls-EM. Det är kanalens största event i år. Jag har haft exakt lika många uppdragsdagar i det här kontraktet som jag haft de senaste 7-8 åren.

Så beskedet kom som en överraskning?
– Ja, i våras när jag träffade nya sportchefen Erik Westberg så sa han att han absolut ville teckna ett nytt avtal. Jag hade ju ställt in mig på att det skulle bli en fortsättning. Så det kom som en chock.

Du har varit frispråkig kring TV4. Kan det ha spelat in?
– Jag har inte varit frispråkig vad jag kan minnas. Nej, nej, jag har väldigt svårt att tänka mig att det spelat in. Då hade jag fått veta det. Jag tror inte att TV4 har något emot att deras anställda har åsikter.

Varför tror du att du inte fick förlängt?
– Skälet som jag har fått höra är att TV4 gör någon sorts ny konstruktion kring hur man ska sända sportprogram. Hamna i en ny approach. Det är skälet jag fick.

Det låter luddigt.
– Ja, det tycker jag också. Det är sannolikt en omskrivning för att Erik Westberg inte ville ha mig kvar. Men det får man leva med som frilans. Men det som däremot är taskigt är att hävda en sak och sen inte stå vid sitt ord. Sen får man inte glömma att jag varit 23 år på kanalen. Jag startade sporten och har haft många chanser att gå någon annanstans men har valt att vara lojal. Då kan jag tycka att det här inte är något snyggt sätt att avsluta det på. Men det är bara att blicka framåt.

Kommer du bära med dig något speciellt från de här åren?
– Att få ha varit med att och starta något nytt. Det finns mycket att tacka TV4 för och det gör jag jag gärna. Jag hade bara hoppats att få välja att sluta själv eller att få reda på det på ett annat sätt. Jag känner att jag varit lojal.

Björn Wallenberg

Ämnen i artikeln:

TV4Patrik Ekwall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.