Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Pelé till Fotbollsgalan

Publicerad: 13 november 2008, 07:38

TV4 jublar. Pelé är klar för Fotbollsgalan. Världens bäste fotbollsspelare genom tiderna ska sätta guldkant på tillställningen.


Edison Arantes do Nascimento - Pelé - kommer till Fotbollsgalan på måndag.

1 370 000 tittade på Fotbollsgalan i fjol då Zlatan Ibrahimovic fick Guldbollen.

Zlatan är stor favorit att ta hem Aftonbladets och Fotbollförbundets utmärkelse även i år.

Men den extra kryddan på galan i Globen på måndag blir Pelé. Det har under en tid ryktats om att han skulle dyka upp som gäst och nu meddelar TV4 och förbundet att så blir fallet.

Det är 50 år sedan Pelé fick sitt genombrott   – i VM i Sverige 1958. Han kommer till Sverige som en del av jubiléet.

Den brasilianske legendaren ska dela ut specialpriset Fotbollsbragden och Fotbollskanalens hederspris. Han ska också själv ta emot pris av TV4, förbundet och Svenska Spel för sina prestationer i VM-turneringen 1958.

Under sitt Sverige-besök ska Pelé även ta en nostalgitripp till Råsunda, tillsammans med de svenska VM-spelarna från 1958.

– Pelé är en legendar och världens bäste spelare genom tiderna. Det känns enormt stort att han återvänder till Sverige för att förgylla Fotbollsgalan ett halvt sekel efter den klassiska VM-finalen mellan Brasilien och Sverige. Pelés närvaro tillsammans med silvermedaljörerna från 1958 och våra nuvarande landslag, gör att årets Fotbollsgala kommer att följas med extra stort intresse, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4-Gruppen.

Som vanligt är det Jessica Almenäs och Adam Alsing som leder galan.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.