Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Per Nunstedt: ”Enorm kick för Viasat Motor”

Publicerad: 21 januari 2014, 16:20

23-årige Marcus Ericsson tar klivet upp till Formel 1. Viasat Motor visar den unge racingtalangens framfart under den första säsongen. Viasats programchef Per Nunstedt är förväntansfull. – Vi, och den svenska Formel 1-publiken, har trots allt väntat på detta i 23 långa år, säger han.


Ämnen i artikeln:

Viasat SportPer Nunstedt

Stefan ”Lill-Lövis” Johansson körde sitt sista Formel 1-lopp i juli 1991.
Nu  tar racingtalangen Marcus Ericsson steget in i Formel 1-världen – han  har kört i underserien GP2 och upptäcktes av det engelska stallet  Caterham.

Viasats programchef Per Nunstedt ser det hela som en enorm kick för Viasat Motor och dess tittare.
–  Vi kommer att sända alla träningar, kvalrace och huvudtävlingar och  kommer förstås intensifiera vår redaktionella kraft än mer under detta  år, säger han i en kommentar.

F1-säsongen 2014 drar igång i Australien.

–  Helt fantastiskt att vi lyckats få ihop det här. Det är på tiden. Det  är många år sedan en svensk körde F1, och det är så klart otroligt  häftigt att jag blir den näste, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor i  en kommer.

Han började tävla i gokart som nioåring. Marcus Ericsson blev nordisk mästare 2005 och vann sitt första GP2-race i Valencia år  2004.

Viasat Sverige är en del av MTG med verksamhet på fyra kontinenter inom fri-tv, betal-tv, radio och tv-produktion.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Viasat SportPer Nunstedt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.