Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Peter Magnussons "Blomstertid" till USA

Publicerad: 21 januari 2010, 14:52

Jubel på Metronome-ägda produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn! Amerikanska ABC ska göra ett pilotavsnitt av dramaserien ”Blomstertid”, som sänts på TV4. – Superstort, säger författaren och regissören Martin Persson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

ABCStockholm-KöpenhamnHenrik BastinPeter Magnusson

Peter Magnusson i ”Blomstertid” där han spelar alla tre karaktärerna – tre klasskamrater som 15 år efter studenten är kvar i sina gamla roller.

Martin Persson och de andra på Stockholm-Köpenhamn fick beskedet i går kväll.  Den amerikanska tungviktar-kanalen ABC gillade manuset så mycket att man beslutat att göra ett pilotavsnitt.

I den svenska versionen spelade Peter Magnusson alla karaktärerna. Den amerikanska versionen kommer troligen att ha flera olika skådespelare.

Martin Persson har författat och regisserat ”Blomstertid” – och det är han, tillsammans med Peter Magnusson och Henrik Bastin som lyfts fram av produktionsbolaget.

– Det är några få piloter som blir serier, men drömmen är att det kommer att bli en serie i USA och att den blir framgångsrik.

– Och drömmen är också att Martin Persson får regissera den, inflikar Stockholm-Köpenhams vd Aino Bragman-Jankert.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.