Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Petra Mede leder Melodifestivalen

Publicerad: 18 december 2008, 10:53

Petra Mede, som har blivit rikskänd genom program som Morgonsoffan och Parlamentet, tar över efter Kristian Luuk som programledare för nästa års Melodifestivalen.


Ämnen i artikeln:

Kristian LuukMelodifestivalenSVTPetra Mede

Petra Mede har bland annat synts i Morgonsoffan i SVT. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

– Hon är rolig, vass och charmig och inte minst väldigt sugen på att få göra det här. Dessutom är hon prestigelös, säger Erland Beskow, innehållsredaktör på Melodifestivalen till svt.se.

Det har tagit lång tid för SVT att hitta rätt programledare för Melodifestivalen efter att Kristian Luuk annonserade att han inte var intresserad av att vara programledare ett år till.

Redaktionen bakom programmet ville i år göra stora förändringar och ville bland annat därför ha en kvinnlig programledare. Namn som Babben Larsson och Sissela Kyle har under resans gång tillfrågats, men tackat nej. Nu blir det alltså istället Petra Mede som ensam får leda storsatsningen.

– Vi beslutade att hon får köra själv. Och det kommer hon att göra med bravur, säger Ronnie Lans, projektledare för Melodifestivalen till svt.se.

Petra Mede är komiker och har medverkat i tv-program som Morgonsoffan, Parlamentet, Stockholm Live, och Extra Extra. Programledarjobbet för Melodifestivalen blir hennes största programledaruppdrag hittills.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.