Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Pihlblads nya grävroll

Publicerad: 1 oktober 2008, 09:00

TV4:s politiske reporter Anders Pihlblad har fått en ny roll som fristående politisk reporter. Uppdraget: Jobba fram egna nyheter till 22-sändningen. Avslöjandena ska även publiceras på TV4-ägda Politikerbloggen.


Anders Pihlblad. Foto: TV4.

Anders Pihlblad – som förra hösten tog time out i samband med förundersökningen efter utekvällen med Ulrica Schenström – har fått en ny roll på TV4.

Han jobbar som fristående politisk reporter under hösten, tillsammans med kollegan Niklas Svensson. Målet är att stärka 22-nyheterna och Politikerbloggen.

– Jag jobbar inte på schema längre utan ska i stället jobba fram egna nyheter till 22-sändningen. De nyheterna ska sedan publiceras i textform på Politikerbloggen, säger Anders Pihlblad till Resume.se.

TV4 vill att 22-sändningarna ska få en egen profil och där är egna politiska nyheter en viktig ingrediens.

Satsningen är ett led i TV4:s förstärkta politiska bevakning inför valet 2010. Resume.se skrev i våras om kanalens nya grävgrupp som granskar regeringen Reinfeldt och oppositionen, samt även bland annat lobbyingföretag och hur de påverkar de politiska besluten.

Anders Pihblad kommer även att dyka upp som "live-reporter" var tredje vecka, och han gör en del inhopp som redaktör för Nyhetsmorgon.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.