Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Plus fällt för osaklighet

Publicerad: 26 maj 2008, 09:43

Ett inslag i Sverker Olofssons Plus i SVT vilseledde tittarna. Det menar Granskningsnämnden som fällt inslaget för osaklighet.


Sverker Olofsson, programledare för Plus i SVT.

I inslaget  – om en ofärdig installation av ett värmesystem i en villa  – framgick det inte att det rörde sig om en ”delad entreprenad”, där beställaren, villaägaren, skulle fullgöra delar av arbetet själv för att hålla priset nere.

I stället var det hantverkaren som fick skulden för icke slutförda installationen. Villaägaren sa att hantverkaren gjort flera fel och vägrat att åtgärda dem. I inslaget sa även en jurist från Villaägarnas Riksförbund att ansvaret låg på hantverkaren att fullgöra arbetet om en fullständig tjänst beställts.

Enligt Granskningsnämnden borde SVT ha redovisat parternas syn på överenskommelsen mellan villaägaren och leverantören, och juristen borde ha uttalat sig om rättsläget för den faktiska situationen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.