Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Premier League till TV2 och SBS

Publicerad: 19 mars 2010, 14:05

Idag blev det klart – de norska och danska tv-rättigheterna till Premier League går till TV2 respektive SBS. För svensk del är förhandlingarna långt gångna men ett avtal är ännu inte signerat.


Det slutgiltiga godkännandet från Premier League innebär att FAPL godkänt Medge Consultings upplägg i Norden. I Norge går alla rättigheter till TV2 och i Danmark går sändningsrätten för 6 matcher i veckan till SBS.

Det var i december som Medge Consulting förvärvade rättigheterna till den engelska högsta divisionen för säsongerna 2010/11-2012/13. Avtalet innefattar rättigheterna till TV, webb och mobil för Danmark, Sverige, Norge och Finland.
– Vi är naturligtvis väldigt nöjda med att de stora dragen i affären kommit på plats och att vi har så starka medier som kommer att visa Premier League i Norden.”, säger Peter Liljestrand, delägare i Medge Consulting i en kommentar.

Han uppger även att man är just nu i slutförhandlingar i Sverige och Finland.

I Norge har Medge Consulting gjort ett exklusivt avtal för medierättigheterna med TV2. Tidigare låg Premier League hos CANAL+.

I Danmark har Medge Consulting ett TV-avtal med SBS Danmark för 6 matcher i veckan på SBS. Tidigare hade CANALl+ rättigheterna men de senaste åren har de sublicensierat en match i veckan till SBS. Det innebär att SBS kommer att öka sina sändningar från Premier League med fem matcher i veckan. Fortfarande finns rättigheterna för en HD-kanal, webbrättigheterna och premium rättigheterna för TV på marknaden i Danmark.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.