Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Prestigenomineringar till Femman

Publicerad: 18 mars 2011, 14:26

Kanal5 är flerfaldigt nominerade till den prestigefyllda till mediebranschens internationella reklamtävling Promax. Promotionfilmerna för "Mad men" och "Wipe out" är de två filmer som fått flest nomineringar.


Ämnen i artikeln:

Kanal5Promax

–  Det känns grymt att slåss mot de största. Vi brinner för kommunikation, säger Peter Söderlind, reklamchef på Kanal5.

Promax Awards är en av mediebranchens mest prestigefyllda reklamtävlingar. I vår avgörs det vilka som gör Europas bästa trailers. Kanal5 är den svenska reklamkanal som har flest nomineringar. Peter Söderlind poöngterar att det är kreatörerna och de kreativa administratörerna som ska ha credit.

–   I min roll som reklamchef har jag förmånen att jobba med riktigt duktiga kreatörer och kreativa administratörer. I fallet med de här filmerna bestod mitt jobb i att säga ja till bra idéer helt enkelt, berättar Peter Söderlind.

Vad gör en riktigt bra promofilm?
– Den måste vara relevant för det man vill kommunicera. Grunden är alltid en bra idé. Sen gör sig filmen alltid bra med en phantom camera som filmar i slowmotion.

Se Kanal 5:s trailers nedan

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kanal5Promax

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.