Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Producenttrojka till Strix

Publicerad: 1 april 2014, 10:14

Cricko Akander, Johan Ronthén och Johannes Jakobsson.

Foto: Strix.

Strix Television plockar in tre producenter – Cricko Akander, Johan Ronthén och Johannes Jakobsson. Samtliga i trion är så kallade hemvändare.


Ämnen i artikeln:

EfterlystStrixFarmenExpedition RobinsonHenrik StenlundTop Model

Cricko Akander, Johan Ronthén och Johannes Jakobsson står bakom ett antal  prestigeproduktioner som: Top Model, Expedition Robinson, Efterlyst och  Farmen.

– Crickos, Johans och Johannes sammantagna erfarenheter är  en nyckelinvestering i vår ständiga strävan att ständigt förbättra oss,  se till att vi har den vassaste personalen och för att säkerställa en  fortsatt sund tillväxt, säger Henrik Stenlund, vd på Strix Sverige i en  kommentar.

Strix Television drog igång 1998 och har kontor i  Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Amsterdam – Strix ingår i MTG:s avdelning  för innehållsproduktion och distribution Nice Entertainment Group.

Strix  var ett av de första bolagen som producerade Expedition Robinson,  vilket till mångt och mycket lade grunden för reality-tv.

Strix har  därefter producerat eller samproducerat format för över 20 länder och  sålt egna format till fler 80 länder som Baren, Floor Filler och  Farmen.

Samtliga i Strix producenttrio har tidigare jobbat på bolaget.
–  Det är bolaget där allt började och att få komma tillbaka och bidra med  vår erfarenhet och kompetens känns roligt och inspirerande, säger Strix  nya producenter i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.