Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Produktionsbolag i nytt 150-miljonersavtal med TV4

Publicerad: 28 mars 2014, 08:54

Onside TV-production har träffat ett treårigt avtal med TV4 om rätt till förlängning att producera cirka 350 fotbollsmatcher per år. Avtalet är värt 40-50 miljoner kronor per år.


Ämnen i artikeln:

Johan KlebergTV4

Avtalet mellan TV4 och Onside omfattar samtliga matcher i Allsvenskan,  utvalda matcher från Superettan, Damallsvenskan och herrlandslagets  träningsmatcher – matcherna sänds i TV4 Sport, TV12 och C More.

Sändningarna sker i hd-kvalitet och innehållet har anpassats till det nya digitala medielandskapet.

–  Onside var det naturliga valet av produktionspartner eftersom de har en  stark förankring i fotbollsrörelsen och dessutom både är erfarna och  innovativa som TV-producenter, säger Johan Kleberg, innehållsdirektör för  TV4-gruppen i en kommentar.

Onside TV-Production har 20-talet medarbetare och ligger i Solna.

Omsättningen landade på 95 miljoner kronor under förra året.

Onside driver även tv-produktionscentret på Friends Arena via det helägda dotterbolaget Onside Arena Solutions.

–  Vår ambition är att ta TV-sänd fotboll till nästa nivå och med nya  specialkameror ska vi ge tittarna en fantastisk fotbollsupplevelse  framför TV:n, säger Thomas Sturesson, vd för Onside TV-Production i en  kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Johan KlebergTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.