Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Profilerna får nobben av Kanal 5

Publicerad: 30 maj 2014, 13:18

Jens Fjellström, Lasse Granqvist och Tommy Åström

Foto: C More

JLT, Jens Fjellström, Lasse Granqvists och Tommy Åström produktionsbolag har tidigare producerat Kanal 5:s fotbolls- och hockeysändningar. Inför det stundande EM-kvalet i Fotboll får de nobben. Istället väljer kanalen att producera fotbollssändningarna inhouse.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5Emir OsmanbegovicLasse Granqvist

Expertkommentatorn Jens Fjellström och kommentatorerna Lasse Granqvists och Tommy Åström äger event- och produktionsbolaget JLT som bildades 2010. Sedan starten har de producerat C Mores fotbollssändningar, men även gjort dokumentärer och direktsändningar för TV4 och Kanal 9.

Tidigare har JLT producerat alla sportsändningar för Kanal 5, som i februari annonserade att de sänder alla Sveriges EM-kvalmatcher i fotboll. Nu tappar produktionsbolaget det prestigeuppdraget.

Den nytillträdde sportchefen för SBS Discovery Emir Osmanbegovic väljer i stället att handplocka ett "dreamteam" inför EM-kvalssändningarna. Sedan tidigare är landslagslegendaren Anders Svensson, de välmeriterade tv-journalisterna Karin Frick och Nora Henriksson (tidigare Strandberg) klara för satsningen.

– Vi producerar kvalet inhouse den här gången. Har tagit en en produktionsledare som heter Maja Kjellman och en teknikkonsult som heter Pelle Hövde. Toppfolk, skriver Emir Osmanbegovics i ett mejl till Resumé och fortsätter:

– Alla i branschen är ju konsulter,  så istället för att anlita ett produktionsbolag kommer vi att anlita de bästa konsulterna på varje position i produktionen.

Han understryker att Kanal 5 är nöjd med samarbetet med JLT.
– JLT har gjort ett mycket bra jobb med sändningarna i SBS Discovery TV:s kanaler. Men till EM-kvalet vill vi pröva en annan lösning.

– Det här utesluter inte JLT från framtida sportsatsningar hos oss. Det handlar om ett superskickligt produktionsbolag.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.